درماتومیوزیت (Dermatomyositis) نوعی بیماری التهابی غیر شایع است که با ضعف عضلانی و راش های پوستی متمایز مشخص می شود.این عارضه می تواند افراد بالغ و کودکان را تحت تاثیر قرار دهد. در افراد بالغ، این بیماری معمولاً در اواخر 40 سالگی تا اوایل 60 سالگی اتفاق می افتد. درماتومیوزیت کودکان اغلب در سنین پنج تا پانزده سالگی اتفاق می افتد. شیوع درماتومیوزیت در خانم ها بیشتر از مردان است.

هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد اما علائم بیماری طی دوره ای از بین می روند. درمان می تواند راش های پوستی را برطرف کند و به شما کمک می کند تا ماهیچه ها قدرت و عملکرد خود را به دست بیاورند.

آشنایی با علائم درماتومیوزیت

شایع ترین علائم و نشانه های آن عبارت اند از:

علت ایجاد درماتومیوزیت

علت این بیماری مشخص نیست اما این بیماری در افرادی با اختلالات خود ایمنی شایع است. در بیماری های خود ایمنی بدن اشتباهاً به بافت های خودی حمله می کند.

در درماتومیوزیت، عروق خونی کوچک در بافت ماهیچه ای تحت تأثیر قرار می گیرند. سلول های التهابی پیرامون عروق خونی جمع می شوند و درنهایت منجر به تخریب فیبرهای ماهیچه ای می شود.

عوارض درماتومیوزیت

عوارض احتمالی بیماری درماتومیوزیت عبارت اند از:

شرایط مرتبط

این بیماری می تواند سبب بروز برخی شرایط شود و یا احتمال ایجاد برخی شرایط را افزایش دهد:

تشخیص درماتومیوزیت

اگر پزشک به وجود این بیماری مشکوک شود، ممکن است انجام برخی آزمایش های زیر را توصیه کند:

آشنایی با درمان درماتومیوزیت

هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد اما برخی درمان ها می توانند پوست را بهبود بخشیده و قدرت و عملکرد ماهیچه ای را تقویت کنند. هر چه درمان درماتومیوزیت زودتر آغاز شود، اثربخشی بهتری خواهد داشت.

داروهای مورد استفاده در درمان این بیماری عبارت است از:

درمان خانگی درماتومیوزیت

بسته به شدت علائم، پزشک ممکن است درمان های زیر را پیشنهاد کند:

در بیماری درماتومیوزیت، نواحی تحت تأثیر راش های پوستی نسبت به خورشید حساس تر هستند. پوشیدن لباس مناسب و استفاده از ضد آفتاب های قوی هنگام بیرون رفتن می تواند بسیار کمک کننده باشد.

عمل جراحی

آمادگی برای ملاقات با پزشک

احتمالاً ابتدا به پزشک خانوادگی خود مراجعه می کنید که ممکن است شما را به پزشک متخصص درمان آٰرتریت و سایر بیماری های مفصلی، عضلانی و استخوانی (روماتولوژیست) یا پزشک متخصص اختلالات سیستم عصبی (نورولوژیست) ارجاع دهد.

کار هایی که می توانید انجام دهید

لیستی از موارد زیر تهیه کنید:

در صورت امکان، یکی از اعضای خانواده یا دوستانتان را همراه خود ببرید تا در یادآوری مطالب ارائه شده به شما کمک کند.

سؤالاتی که باید از پزشک بپرسید

سوالاتی که ممکن است پزشک از شما بپرسد

پزشک احتمالاً سوالاتی را از شما می پرسد که عبارت اند از:

مقابله با بیماری

زندگی با بیماری های خود ایمنی مزمن شما را به چالش های مختلفی دچار می کند. برای مقابله با این موارد، سعی کنید مراقبت های پزشکی خود را با موارد زیر تکمیل کنید:

منابع:

https://getzoop.com

دکتر رشیدی متخصص پوست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *